В Україні падають ціни на пальне - що кажуть експерти

24 января 2023

В Україні падають ціни на пальне - що кажуть експерти

Останнім часом цінник на пальне в Україні у роздрібному продажу продовжує падати і це попри зростання котирувань на зовнішніх ринках. Наразі ключовими факторами падіння цін на пальне є високі темпи постачання, а також велика конкуренція між різними мережами АЗС. Водночас експерти прогнозують, що тенденція до здешевлення палива вже в лютому зміниться і ціни підуть у зростання повідомляє Delo.

Аналітик видання "НафтоРинок" Олександр Сіренко зазначає, що за тиждень з 16 по 22 січня в Україні спостерігався спад цін на паливо під тиском гуртових цін нафтопродуктів, що утворилися внаслідок надлишку. У середньому цінник для роздрібних покупців знизився від 1 до 3 гривень за літр, залежно від палива та бренду АЗС.

Також експерт упевнений, що великі гравці ринку палива в Україні незабаром знизять ціну ще на 1 гривню за літр у спробі переманити потенційного покупця. Водночас ця ситуація є тимчасовою і через перенасичення паливом і неспокійну ситуацію на ринку (йдеться про загрозу ракетного обстрілу), трейдери спробують продати залишки палива якнайшвидше.
А ось наступні партії вже закуповуватимуть за завищеними цінами, які сформувалися через зростання ціни на барель нафти. Вже на цьому тижні ціни підуть у зростання, але йдеться лише про ціни в гуртових закупівлях, зміни ціни на паливо в роздріб варто очікувати не раніше 10 лютого, вважає директор групи "Прайм" Сергій Леушкін.

Нагадаємо, що ми вже розповідали про здешевлення всіх видів палива минулого тижня.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інсайдер розказав про причину розриву Круза з росіянкою 29 марта 2024

Американський актор Том Круз, який на початку 2024-го опинився на перших шпальтах багатьох ЗМІ через свій короткотривалий, але "бурхливий роман" з росіянкою Ельсіною Хайровою, виявляється не дуже зрадів такій пильній увазі до своєї персони.

"Щасливий більше, ніж колись": екс Лорак похвалився свідоцтвом про розлучення 29 марта 2024

Слідом за заявою вже офіційної ексдружини турецького бізнесмена Мурата Налкакіоглу, Лілією Реус, доказ про розлучення надав і сам чоловік.

Яка користь березового соку: кому обов’язково треба вживати напій 29 марта 2024

Цей природний напій допомагає відновити сили, підвищує імунітет, позитивно впливає на роботу нирок і кишківника.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше