В Україні почали штрафувати водіїв за неробочі вогнегасники

17 июня 2023

В Україні почали штрафувати водіїв за неробочі вогнегасники

Все почалося з того, що водія, який не порушував дорожнього руху, вирішили зупинити поліцейські. Після перевірки документів, співробітники поліції попросили пред'явити вогнегасник, аптечку і знак аварійної зупинки, оскільки водій чітко виконував правила дорожнього руху, всі вищеперелічені предмети були у нього з собою, повідомляє Дорожній адвокат.

Далі поліція вирішила піти незвичайним шляхом і почала перевіряти термін дії аптечки та працездатність вогнегасника, на жаль, останній виявився несправним. На водія виписали протокол за ч.1 ст.121 КУпАП, а у фабулі зазначили, що водію виписали штраф за “керування транспортним засобом з непрацюючим вогнегасником, що є порушенням п. 31.4.7 правил дорожнього руху”.

Згідно з п.31.4.7, водій повинен пересуватися дорогами України з працюючим вогнегасником. У примітках до цього пункту також зазначено, що тип та кількість вогнегасників повинні відповідати встановленим нормам, а вогнегасники, які розміщені у транспортному засобі, мають бути сертифіковані відповідно до вимог закону. ч. 1 ст. 121 КУпАП передбачає штраф у розмірі 340 гривень за керування автомобілем, якщо його експлуатацію заборонено.

За підсумком суд визнав, що керування автомобілем без аптечки та вогнегасника, які призначені для конкретного типу авто – заборонено законом. А ось відповідальність за непрацюючий вогнегасник не передбачена згідно із ст.121 КУпАП. Таким чином, за подібне порушення поліція може винести лише попередження відповідно до статті 125 КУпАП.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали коли права та техпаспорт потрібно передавати до рук співробітника поліції.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Безкоштовні роздачі ігор невдовзі з'являться і в мобільній версії Epic Games Store 4 октября 2024

Безкоштовні роздачі ігор невдовзі з'являться і в мобільній версії Epic Games Store

Притула привітав сина з 16-річчям і показав фото 4 октября 2024

Ексшоумен та волонтер Сергій Притула зворушливо привітав старшого зі своїх дітей, сина Дмитра із 16-річчям.

Любов Успенська заявила, що її дорослу дочку "завербували" українці 4 октября 2024

Любов Успенська заявила, що її дорослу дочку "завербували" українці: деталі загадкового зникнення Тетяни Плаксіної Артистка переконана, що ціллю злочинців є саме вона

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.ua 5.0
https://bactosfera.ua

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше