Вартість ремонту iPhone: що впливає на ціну

23 августа 2024

Деякі користувачі, здаючи свій гаджет на сервісне обслуговування, цікавляться питанням, як формується вартість ремонту iPhone. Багато хто вважає, що ціна ремонту айфона на ринку СЦ залежить тільки від жадібності власників сервісного центру. Але це хибна думка. Насправді все не зовсім так. У цій статті з'ясуємо, як розраховується вартість ремонту пристрою в сервісному центрі 2Mac.

Як формується ціна?

По-перше, це безпосередньо залежить від типу несправностей та ступеня складності робіт з їх усунення. В оцінку обов'язково входить якість деталей до Айфону: сертифікована, максимально наближена до оригіналу, дешева копія. Також можуть виникнути труднощі під час розбирання девайсу. Але це все залежить також від кваліфікації майстра. Наприклад заміна модулю в сборі на iPhone 14 Pro Max доволі кропітка робота і дороговартісна. Адже необхідно не тільки замінити екран, а й динамічний острівець Dynamic Island. Це в свою чергу займає більше часу. Тому ремонт цього пристрою обійдеться доволі дорого.

Крім цього, варто ще усвідомлювати, що існує величезна різниця трудомісткості робіт з відновлення елементів материнської плати, пошкоджених внаслідок потрапляння води всередину пристрою або короткого замикання. Цей ремонт проводиться тільки під мікроскопом з використанням спеціального паяльного обладнання. Дуже велике значення має професійний досвід майстра. Зробивши одну похибку,  плату, можливо, не вийде відновити. Інколи користувача одразу попереджають про можливі ризики. В деяких випадках радять змінити девайс на новий через дорогу вартість комплектуючої для заміни. В основному ціна системної плати це 80 відсотків від вартості всього телефону.

Однією з основних складових ремонту iPhone  є запасні елементи, що необхідні для заміни. Інколи запчастин немає в наявності й потрібно купити комплектуючі Apple самостійно через мережу інтернет або на ринку сервісного обслуговування. Але в цьому випадку треба бути вкрай обережним. Деякі недобросовісні продавці під видом сертифікованого виробу намагаються реалізувати неякісну копію. Тому радимо ретельно перевіряти деталь перед покупкою наступним чином:

  • Візуальний аналіз на наявність фізичних пошкоджень: подряпини, сколи, вм’ятини;
  • Перевірка на працездатність. Для цієї діагностики потрібен спеціальний тестер і відповідні навички, Цю роботу краще довірити майстрам СЦ.

Також варто додати сам сервісний центр. Кваліфікована робота професіоналів коштує грошей. Вартість ремонту розраховується наступним чином: якість запчастини + робота майстра. Не ведіться на дуже дешевий прайс та швидке виконання. Наприклад заміна матриці чи материнської плати займає від 2 до 5 днів. Це доволі кропітка робота. Не радимо віддавати пристрій острівцям в торгових центрах. Там просто немає необхідного обладнання для складних робіт. Максимум там можуть замінити акумуляторну батарею чи корпус. Також перед візитом в сервіс перевірте відгуки реальних клієнтів в інтернеті. 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Голодування задля схуднення: плюси та мінуси 25 сентября 2024

Перед тим, як почати голодування заради довгоочікуваної цифри на вагах, варто знати його максимально допустиму тривалість, щоб не заподіяти шкоди здоров’ю.

Panasonic показала кондиціонер, що малює зображення у повітрі 25 сентября 2024

Panasonic показала кондиціонер, що малює зображення у повітрі

Могилевська дала рецепт капустяно-бурякового квасу 25 сентября 2024

Новий корисний рецепт від Наталії Могилевської

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше