Всесезонні проти зимових шин – особливості вибору

25 января 2024

Тема ефективності всесезонних шин часто провокує суперечки серед водіїв. Одні вважають, що ці покришки витримають декілька місяців холодної погоди без втрати найкращих якостей. Інша частина переконує, що зимову резину купити потрібно обов'язково.

Особливості всесезонних шин

Більшість водіїв їх обирають з метою економії коштів. Замість двох сезонних комплектів можна одні шини купити за найнижчою ціною в Україні тут – https://goroshina.ua/.

До складу гуми входять найкращі компоненти із літніх та зимових моделей. Їх вдалося поєднати в однорідній суміші так, щоб у певну пору вони не заважали працювати один одному.

Всесезонні шини можуть бути ефективними, але в обмежених умовах. Влітку їхня система охолодження справляється при температурах до +250C. Але коли термометр піднімається вище, компаунд не витримує і починає плавитись, видаючи неприємний аромат. Управління автомобілем ускладнюється, шини гірше реагують на команди.

Такі самі проблеми виникають узимку, коли стовпець термометра опуститься до позначки -5 градусів і нижче. Шини тверднуть від холоду, через що якість зчеплення із засніженим покриттям знижується до критичного рівня. Для водіїв цей період перетворюється на випробування, контроль над автомобілем можна втратити будь-якої миті.

Купити резину всесезонного типу можна, якщо водій:

  1. Проживає у регіоні з м'яким кліматом взимку та влітку.
  2. На заміські траси виїжджає рідко.
  3. Не є любителем швидкісної їзди і агресивного стилю водіння.

На всесезонну резину купити диски можна двох типів – литі чи сталеві. Перші естетично виглядають на колесах і мають меншу вагу, що позитивно впливає на керованість і зменшення витрати палива. Але в холодну пору литі ковпаки використовувати не рекомендується – при великих навантаженнях вони можуть розколотися. На зимові шини диски краще встановити із міцної сталі, які максимум погнуться від найсильніших ударів. Цей дефект легко виправляється самостійно або у сервісних центрах.

Типи та переваги зимових шин

Максимальну безпеку їзди в морозну та сніжну погоду забезпечать спеціально призначені для таких умов зимові шини. Існує два типи – класичні та з шипами.

Відрізняються вони від всесезонних моделей складом гуми та структурою протекторного малюнка. Суміші розробляються на основі морозостійких елементів, які навіть за аномальних холодів зберігають еластичність покришкам.

Класична резина

Протектор оснащений численними шашками з гострими ламелями, які продавлюють сніговий покрив, надійно чіпляючись за кожен сантиметр шляху. Між блоками прокладені поглиблені канавки для ефективного викиду назовні рідини та бруду.

Класичні шини діляться на дві категорії:

  1. Європейські. Гума біль жорсткіша, чим підвищується якість їзди по сухих і мокрих дорогах. Європейські зимові шини орієнтовані на експлуатацію у регіонах із помірним зимовим кліматом.
  2. Скандинавські. Компаунд відрізняється м'якістю, еластичність зберігається навіть під час 30-градусних морозів. Зачіпні кромки на блоках настільки гострі, що можуть продавлювати навіть нетовстий лід. Однак, при температурі вище нуля їх ефективність знижується.

Шиповані шини

Підходять для їзди по слизьких та сильно засніжених покриттях. Машина без пробуксовок бере старт із місця і набагато краще спрацьовує гальмівна система.

Однак при їзді по очищених від снігу та льоду трасах виникають проблеми. Окрім високої шумності, прискорюється процес зношування резини, помітно підвищується витрата палива та ризик заносів – особливо, на мокрих ділянках.

Вибираючи шини, потрібно бути впевненим, що вони не підведуть. Демісезонні моделі не замінять за якістю будь-які сезонні покришки. Та й термін служби у них набагато коротший, що ставить під сумнів економію від їхньої покупки.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

Як підібрати «правильний» ноутбук? 14 октября 2024

На сьогоднішній день, напевно, складно знайти сім'ю, де б не було бодай одного комп'ютера. Причому останнім часом для вирішення більшості завдань все більше використовуються ноутбуки, які продовжують нарощувати свою популярність

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

MadBid.com 5.0
MadBid.com

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше