Ядерна доктрина Росії: експерт звернув увагу на нюанси

2 октября 2024

Ядерна доктрина Росії: експерт звернув увагу на нюанси

Днями військовий злочинець Володимир Путін заявив про внесення змін до ядерної доктрини Росії. Військовий експерт Олег Жданов розповів, наскільки дії країни-терористки можуть бути небезпечними.

Жданов зазначає, що правильно в цьому контексті говорити про військову доктрину РФ. Поняття "ядерної доктрини" не існує.

"Існує військова доктрина будь-якої держави, зокрема й Російської Федерації. Якщо країна ядерна, то доктрина містить розділ, який регламентує застосування ядерної зброї цієї країни. Так от, Путін вніс зміни до цього розділу військової доктрини, а саме розширив критерії, коли може бути застосована ядерна зброя Росією та проти кого", - говорить він.

Російська військова доктрина є "наступальною". У ній є теза про те, що окупанти можуть відстоювати свої інтереси, які у них можуть виникнути в будь-якій точці Землі.

"Раніше там зазначалося, що якщо ядерна держава нападає на Росію, то Росія завдає зустрічного удару. А Путін включив туди, що навіть якщо неядерна держава - читайте Україна - нападає на Росію, то вони залишають за собою право завдати ядерного удару навіть по цій країні. Ось що змінив Путін", - вказав Олег Жданов.

Примітно, що на засіданні були відсутні люди, які можуть впливати на застосування ЯО.

"Микола Патрушев (помічник Путіна), Сергій Шойгу (секретар Ради безпеки Росії) і не було начальника Генерального штабу (Валерій Герасимов). Тобто люди, які можуть вплинути на застосування цієї зброї, не були присутні на Радбезі Російської Федерації. Це перше. І друге - те формулювання, яке зачитав Путін, те, що вони внесли у військову доктрину. Воно повністю відповідає Будапештському меморандуму. Там було сказано: гарантувати суверенітет і територіальну цілісність України від нападу ядерної держави. Тож він сам себе підвів під статтю. Тепер якщо він спробує застосувати проти нас ядерну зброю, він повністю підпадає під дію Будапештського меморандуму", - пояснює Жданов.

На думку фахівця, ймовірність того, що рашисти застосують цей тип озброєння після змін у доктрині, не змінилася. Блінкен сказав, що це безглуздо і не можливо. Була реакція інших країн.

"Мені дуже сподобалася реакція Китаю, який у рамках Генеральної асамблеї ООН зібрав 20 країн. Вони ухвалили спільну резолюцію, спрямовану саме на Російську Федерацію, що в цьому конфлікті не може бути мови про застосування ядерної зброї. Якщо Китай так робить офіційно і відкрито, то що б Путін не говорив, я думаю, що ймовірність застосування ядерної зброї дорівнюватиме нулю", - вважає Олег Жданов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що розкрито деталі про стан російської ядерної зброї.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Якби погляд міг убивати: як Джолі давала автограф на постері з зображенням Пітта 2 октября 2024

Американська акторка Анджеліна Джолі 30-го вересня втрапила у неприємну ситуацію на кінофестивалі у Нью-Йорку.

Топ-5 звуків під час видиху, які допоможуть заспокоїтись: поради тренерки 2 октября 2024

Ваш голос - потужний інструмент, який допомагає тілу метаболізувати хворобливі та негативні емоції та вивільнити тривожну енергію.

Чому дитина гризе нігті: розповідає неврологиня 2 октября 2024

Діти часто стикаються з різними емоційними переживаннями та одним із проявів їхнього внутрішнього дискомфорту може стати гризіння нігтів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше