За що не люблять «Опель»?

15 сентября 2023

В автомобільному середовищі існує афоризм, що кожна машина колись стає «Опелем». Вона начебто підкреслює погану якість цієї марки, хоча насправді вирвана з контексту. Справа в тому, що колись у німецького концерну існувала акція: автовласникам пропонували здати на металобрухт стару машину, а взамін отримати новий Opel, зроблений із металу BMW, Mercedes, Volkswagen та інших машин. У Львові ремонт Opel доступний кожному, але чи об’єктивні причини нехтувати цією маркою?

На це питання в межах нашої статті відповідатимуть спеціалісти СТО «Захід Авто Сервіс», з пропозиціями яких можна ознайомитися за посиланням https://www.busservice.com.ua/

 

Чому до «Опеля» склалося таке відношення?

 

Наскільки часто BMW порівнюють з Mercedes на користь останнього, настільки часто це відбувається між Opel і Volkswagen. І це не дивно – наведені пари займають дві різні споживчі ніші, тобто «Опель» и «Фольксваген» мають розглядатися у якості масових і бюджетних авто. Звідси їх схожа якість, тому немає нічого дивного у тому, що Audi краща за них, хоча у неї є гідні конкуренти. 

Думка про погану якість «Опеля» має давню історію, корні якої походять з часів, коли кузовні деталі цієї машини ржавіли раніше, ніж в інших марок. Але з тих часів все змінилося: зараз виробник («Дженерал Моторс») приділяє достатню увагу цинкуванню кузова, складу лакофарбового покриття, тож за цією ознакою «Опель» наздогнав конкурентів, деякі з яких навпаки, погіршили якості кузовної обробки. 

Щодо інших вузлів, то свої вади є у всіх марок, і «Опель» не є винятком з правила. Але у цьому він точно не гірший, ніж його прямі конкуренти того ж цінового ешелону. Перед покупкою «Опеля» читати відгуки про конкретні моделі важливо, але порівнювати їх слід з «Фіатом», «Фольксвагеном» та «Рено», тобто точно не з «Ауді». І якщо самодовільний власник кредитного «Форда Фокуса» сміятиметься над вашим вибором, спитайте, чим його авто краще за «Опель».

 

Альтернативна думка

 

Цікаво, що у Німеччині до «Опеля» ставляться як до алкоголю. Одні його зовсім не «вживають», інші жити без нього не можуть. Попри те, що зараз бренд належить американському власнику, німці досі вважають «Опель» своїм національним надбанням, і вірять, що його виробили професіонали, які не можуть помилятись. Охоче критикуються лише машини, що виготовлені за ліцензію, наприклад, у Туреччині, порівняно з якими німецькі або бельгійські «Опелі» дійсно відрізняються якістю збирання та обробки кузова. 

Існує кілька показників популярності багатьох моделей «Опелів». Наприклад, Vectra у всіх модифікаціях отримує гарні відгуки автовласників через:

  • Цінову та асортиментну доступність запчастин на внутрішньо українському ринку;
  • 6-те місце у рейтингу потриманих авто ціною до 5000 Євро за ознакою надійності, у тому числі по корозійній стійкості кузова, моторесурсу двигуна та підвіски;
  • Топові (2 та 4) місця у продажах потриманих авто, що пригонялися з Європи у 2018 та 2019 роках.

Отже, у своєму споживчому класі «Опель» - дуже конкурентоздатний автомобіль, якщо порівнювати його з колегами тієї ж цінової категорії.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Названо один інгредієнт, який потрібно додавати до чаю, щоб покращити імунітет 8 октября 2024

Чай має безліч корисних властивостей — він сприяє травленню і діє як протизапальний засіб. Все завдяки тому, що цей напій містить багато антиоксидантів. Однак, кажуть експерти, є один інгредієнт, який допоможе зробити чай ще кориснішим для здоров'я.

Кіану Рівз дебютував у професійних автоперегонах 8 октября 2024

Кіану Рівз дебютував у професійних автоперегонах

Ахтем Сеітаблаєв розповів, про що окупанти забороняють говорити кримчанам 8 октября 2024

"Не тільки про Україну". Ахтем Сеітаблаєв розповів, про що окупанти забороняють говорити кримчанам Режисер впевнений, що можна потрапити до слідчого ізолятора навіть за промовисте мовчання

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше