В КНДР випустили третю версію своєї операційки, яка клонує Apple OS X

13 января 2015

Північна Корея випустила нову версію національної операційної системи Red Star OS 3.0. На відміну від попередніх релізів, в яких розробники копіювали Windows XP, зараз вони створили зовнішнього клона Apple OS X.

У Мережі вже з'явився дистрибутив операційки Red Star OS 3.0. Його виклав користувач під ніком Slipstream. Операційну систему можна скачати на торрентах. Об'єм дистрибутива складає близько 2,4 ГБ.

Як пише CNews, вперше про існування Red Star OS 3.0 стало відомо в 2014 році, коли скріншоти операційної системи були опубліковані Вїллом Скоттом - вихідцем зі США, який викладає обчислювальну техніку в Північній Кореї.

Red Star OS - національна комп'ютерна операційна система, що розробляється Корейським комп'ютерним центром з 2002 року. Попередні версії системи були схожі на Microsoft Windows XP, третя версія копіює Apple OS X.

Red Star OS 3.0

Скріншоти Red Star OS 3.0.

На платформу Apple схожі дуже багато елементів Red Star OS 3.0: від панелі з ярликами в нижній частині екрана до зовнішнього вигляду вікон, налаштувань і навіть курсору миші.

Верхня панель в інтерфейсі також присутня. В лівому верхньому кутку, там, де в OS X знаходиться яблучний логотип Apple, в Red Star OS 3.0 розташована червона зірка.

Red Star OS базується на ядрі Linux і використовує середовище робочого столу-KDE 3. Операційка має вбудований браузер під назвою Naenara та інші додатки.

Щоправда, за словами Скотта, в Північній Кореї Red Star OS не надто популярна. В основному тут попитом користуються Windows XP, рідше - Windows 7. Red Star ж в основному застосовується в автоматизації та контрактних проектах.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Під час акції протесту в Тбілісі затримано 63 людини 1 мая 2024

Тілесні ушкодження отримав лідер опозиційної партії Єдиний національний рух, депутат парламенту Леван Хабеїшвілі.

Перевіряють документи та можуть обмежити проїзд: правоохоронці проводять безпекові заходи в центрі Києва 1 мая 2024

Перевіряють документи та можуть обмежити проїзд: правоохоронці проводять безпекові заходи в центрі Києва. Фото Відпрацювання відбуватимуться з урахуванням правового режиму воєнного стану

Стало відомо, якими були жінки Гітлера і чому всі вони вкоротили собі віку 1 мая 2024

Любов сліпа. Якими були жінки Гітлера і чому всі вони вкоротили собі віку У диктатора було багато шанувальниць

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

4 роддом 0.6
4 роддом

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше