Чому з’являється металевий присмак у роті?

25 декабря 2016

Металевий присмак у роті – досить розповсюджене явище. Проте воно не такий вже й несерйозне, як здається на перший погляд. Іноді таким чином організм сигналізує людині про те, що в неї виникли певні проблеми зі здоров’ям. Причин виникнення металевого присмаку в роті декілька.

  1. Хвороби, які супроводжуються анемією. Дефіцит заліза може наступати через хвороби нирок, щитовидної залози, цукровий діабет. Разом із присмаком заліза людина може відчувати в роті кислуватий смак. Щоб зрозуміти, причина в анемії, чи в іншому, треба здати аналіз крові на гемоглобін.
  2. Захворювання органів шлунково-кишкового тракту. Подібні симптоми можуть давати проблеми з печінкою, жовчовивідними шляхами; присмак може з’являтися при гастриті у разі пониженої кислотності.
  3. Реакція на вживані медикаменти. Іноді металевий присмак в роті з’являється під час прийому певних препаратів, найчастіше – антибіотиків. Це може бути індивідуальною реакцією організму на засіб, у такому разі антибіотик слід змінити на інший.
  4. Отруєння ванадієм, кадмієм, сірководнем, свинцем, ртуттю. Це може бути в тому разі, якщо професійна діяльність людини пов’язана з фарбниками на основі металевих солей. Якщо отруєння відбулося, необхідно негайно звернутися до токсиколога.
  5. Кашель. Іноді металевий присмак крові може турбувати людину при сильному кашлі. Це може бути однією з ознак бронхіту.
  6. Використання низькоякісних зубних протезів, виготовлених з різних металів.
  7. Використання для приготування тв. Вживання їжі алюмінієвого чи чавунного посуду.
  8. Часте вживання мінеральної води з підвищеним вмістом заліза.

Причин виникнення такого неприємного симптому, як металевий присмак в роті, досить багато. Тому іноді, щоб розібратися з цією проблемою, необхідно провести ґрунтовний самоаналіз та медичне обстеження. Проте найбільш розповсюдженою причиною даного явища є все ж анемія. Дефіцит заліза є досить небезпечним для людини, тому варто регулярно контролювати рівень гемоглобіну в крові та слідкувати за тим, щоб харчування було поживним і збалансованим.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Прем'єра Вірменії Пашиняна планують звинуватити у держзраді 3 мая 2024

Автори вимоги запевняють генерального прокурора країни, що глава уряду "незаконно здав території" Азербайджану.

Дженніфер Еністон прокоментувала свій принцип ведення соцмереж і чому ніколи не матиме TikTok 3 мая 2024

Дедалі більше селебрітіз із ентузіазмом вриваються в світ TikTok, але не американська акторка Дженніфер Еністон. 55-річна зірка заприсяглася: там її не буде ніколи.

У Швейцарії скасували виступ путіністки Анни Нетребко через мирний саміт щодо України 3 мая 2024

У Швейцарії скасували виступ путіністки Анни Нетребко через мирний саміт щодо України. Що відомо Організатори вбачають "загрозу громадському порядку"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Аристея тур 0.3
Аристея тур

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше