Уряд має встановити доплати для фахівців з немедичною освітою, які лікують хворих на COVID-19

20 декабря 2020

Уряд має встановити доплати до заробітної плати професіоналам з вищою немедичною освітою, у розмірі визначеному для лікарів.
Верховна Рада проголосувала за надання пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров'я.
 

Так за закон “Про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров'я)” (реєстраційний номер 4464) проголосували 283 народних депутати України.
 
Законом передбачено доручити уряду невідкладно встановити доплати до заробітної плати професіоналам з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров'я та безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на COVID-19 під час карантину у розмірі визначеному для лікарів.
 

Законом передбачені пільги та підвищення оплати праці, зокрема, бактеріологам, біологам та іншим професіоналам з вищою немедичною освітою, посади яких запроваджені замість посад лікарів.
 
Зокрема, на них будуть розповсюджуватися соціальні гарантії, встановлені для медичних та фармацевтичних працівників, зокрема на:
  • належні умови професійної діяльності; 
  • обов'язкове страхування коштом власника закладу охорони здоров'я у разі заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю у зв'язку з виконанням професійних обов'язків у випадках, передбачених законодавством;
  • соціальну допомогу з боку держави у разі захворювання, каліцтва або в інших випадках втрати працездатності, що настала у зв'язку з виконанням професійних обов'язків;
  • встановлення у державних закладах охорони здоров'я посадових окладів (тарифних ставок) на основі Єдиної тарифної сітки у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України; 
  • скорочений робочий день і додаткову оплачувану відпустку у випадках, встановлених законодавством;
  • пільгові умови пенсійного забезпечення; 
  • пільгове надання житла та забезпечення телефоном.

Також йдеться про безплатне користування житлом з освітленням і опаленням в межах норм, встановлених законодавством, тим, хто проживає і працює у сільській місцевості й селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали медичними та фармацевтичними працівниками й проживають у цих населених пунктах, надання пільг щодо сплати земельного податку, кредитування, заведення господарства і будівництва приватного житла, придбання автомототранспорту.
 

Передбачені пільги на безплатне користування житлом з опаленням та освітленням надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Збитки на 7,7 млн грн при закупівлі тестів на гепатит: викрито посадовця Мін'юсту й підприємця 27 апреля 2024

Збитки на 7,7 млн грн при закупівлі тестів на гепатит: викрито посадовця Мін'юсту й підприємця. Фото Зловмисників повідомили про підозру

ЗСУ отримають бомби Paveway: як може змінитися війна 27 апреля 2024

ЗСУ отримають бомби Paveway: як може змінитися війна

Зірка фільмів Оксани Байрак Анастасія Зюркалова розказала про роботу офіціанткою в Канаді, чи спілкується з "кіномамою"-зрадницею і чому поки не вернеться до України 27 апреля 2024

Акторка Анастасія Зюркалова, яка у 10-річному віці дебютувала в фільмі Оксани Байрак "Сніжне кохання, або Сон у зимову ніч", після того зігравши ще в кількох картинах режисерки, після початку повномасштабної війни виїхала до Канади.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.7
Эпицентр

Отзывов: 1

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше