Коли варто звертатися до проктолога

16 мая 2023

Проктологічні захворювання доставляють дискомфорт, викликають болючі відчуття і серйозно впливають на якість нашого життя. Однак часто пацієнтам соромно звертатися по допомогу до фахівців. В результаті відстроченого лікування захворювання досягають такої стадії, що одними медикаментами можна не обійтися, і знадобиться хірургічне втручання.

Тому бажано при перших же симптомах, що свідчать про цей род захворювань, звертатися за консультацією до проктолога. Записатися на первинний огляд та отримати допомогу фахівця можна за посиланням https://cityclinic.com.ua/ua/konsultaciya-proktologa.

Які захворювання діагностує та лікує проктолог

Проктолог – це кваліфікований спеціаліст, який займається лікуванням захворювань прямої кишки та заднього проходу. Неприємні симптоми можуть виникати як у чоловіків, так і у жінок незалежно від віку. Крім дискомфорту, захворювання заднього проходу суттєво змінюють спосіб життя і роблять такі щоденні ритуали, як похід у туалет, неприємнішими та болючішими.

Народне та домашнє лікування, а також ігнорування проблеми можуть зробити лише гірше. Тому з появою дискомфорту варто записатися на огляд проктолога.

Більше того, чоловікам віком від 40 років рекомендують на щорічній основі відвідувати проктолога. Профілактичний огляд дозволяє своєчасно відслідковувати всі зміни – саме після 40 років, згідно зі статистикою, у чоловіків підвищується ризик колоректального раку.

З якими симптомами звертатися до проктолога?

Коли варто звертатися до проктолога? Консультація фахівця необхідна, якщо:

  • ви відчуваєте біль під час випорожнення (дефекації);
  • вас турбує постійна сверблячка в задньому проході;
  • у калі виявляються прожилки чи краплі крові;
  • поява підозрілих новоутворень у галузі ануса.

Все це може супроводжуватися підвищеною втомою та стомлюваністю, погіршенням настрою, підвищенням температури тіла тощо .

Як відбувається лікування у проктолога

Будь-яке лікування слід розпочинати з первинної консультації. Саме тоді лікар збирає анамнез, опитує пацієнта та оглядає його. Це дозволяє зрозуміти: які подальші процедури потрібні для здійснення точної діагностики.

Після огляду пацієнта, проктолог може призначити аналізи або інші види обстежень. Найбільш поширеними методами діагностики у проктології є: ультразвукове дослідження, МРТ, колоноскопія, рентген, лабораторні аналізи, ректороманоскопія .

Як тільки будуть готові результати обстеження, лікар може поставити діагноз та вибрати правильну тактику лікування.

Головне – звертатися до досвідченого кваліфікованого спеціаліста. У СітіКлініку працюють сертифіковані проктологи, які приймаються за будь-які стадії захворювання, використовують доказові методи лікування та індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інна Мірошниченко розказала, як вони пройшли адаптацію з прийомними дітьми 21 сентября 2024

Тімур та Інна з дітьми: Ангеліною, Мією, Марком і Марселем. Старша дівчинка та молодший хлопчик - народжені серцем

Експерт відповів, чи можливо в РФ повторити те, що зробили з "Хезболлою" 21 сентября 2024

Експерт відповів, чи можливо в РФ повторити те, що зробили з "Хезболлою"

Держслужбовцям і військовим заборонили користуватися Telegram - РНБО 20 сентября 2024

Держслужбовцям і військовим заборонили користуватися Telegram - РНБО

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Budegarno - салон краси 0.4
Budegarno - салон краси

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше