Франція випробувала ракету, що може нести ядерний заряд

24 мая 2024

У Франції відбувся перший успішний випробувальний пуск модернізованої стратегічної ракети середньої дальності класу "повітря-земля" ASMPA-R: вона здатна нести ядерну боєголовку. Про це у середу, 22 травня, інформує Міноборони Франції. 

"Програма оновлення ASMPA дозволила посилити внутрішні характеристики ракети, зберігаючи довіру до бортового ядерного компонента перед обличчям нових загроз до появи майбутньої ядерної ракети "повітря-земля" 4-го покоління”, - йдеться у повідомленні Міноборони.

Випробування були проведені в рамках військових навчань Durandal, що відбуваються з 13 травня до 14 червня. Вони пройшли під контролем військових на базах у Біскарроссі, Уртені та Кемпері на західному узбережжі Франції в районі Біскайської затоки.

“Операція Durandal: літак Rafale ВПС стратегічного призначення щойно успішно провів перший випробувальний запуск оновленої надзвукової ядерної ракети ASMPA без бортового корисного навантаження", - проінформував міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню в Х (раніше Twitter).
 
Планується, що ракета нового покоління ASN4G з’явиться до 2035 року.
 
США та Японія спільно розробляють нову ракету, яка буде здатна перехоплювати гіперзвукову зброю.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

EL Кравчук поділився секретами краси та зізнався, чому не любить, коли його називають секс-символом 90-х 23 сентября 2024

Співак EL Кравчук розповів, чому йому не подобається, коли його називають секс-символом 90-х, та чому він вважає, що харчуватися потрібно як первісна людина.

Іран представив модернізований Шахед 23 сентября 2024

Окрім нового Шахеда-136B з дальністю польоту понад 4 000 кілометрів, Тегеран похвалився новою балістичною ракетою з дальністю 1000 кілометрів.

Rocket Lab успішно запустила ракету Electron із п'ятьма супутниками зв'язку Kineis 23 сентября 2024

Rocket Lab успішно запустила ракету Electron із п'ятьма супутниками зв'язку Kineis

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше