Катар постачатиме скраплений газ до Німеччини

30 ноября 2022

Катарська енергетична компанія Qatar Energy у вівторок, 29 листопада, досягла домовленості з Берліном про постачання скрапленого природного газу (СПГ) до Німеччини.

"Це перші довгострокові угоди про постачання СПГ до Німеччини, які сприяють довгостроковій енергетичній безпеці країни, а також Європи", - цитує міністра енергетики Катару Саада Шаріду аль-Каабі агенція dpa. 

Згідно з угодою, газ продаватиметься американській компанії Conoco Phillips, яка доставлятиме його в порт Брунсбюттель на німецькому узбережжі Північного моря. Поставки планується здійснювати щонайменше 15 років, починаючи з 2026 року. Щорічний обсяг - до двох мільйонів тонн.

Міністр економіки ФРН Роберт Габек привітав угоду, але зазначив, що споживання газу необхідно поступово скорочувати, аби досягти кліматичних цілей країни.

Катар - один з найбільших у світі постачальників СПГ, а також має треті у світі запаси газу після Росії та Ірану.

20 березня Німеччина та Катар погодили довгострокове партнерство в сфері енергетики. Це партнерство передбачає не лише постачання СПГ до Німеччини, а й розробку відновлюваних енергоносіїв, а також заходи щодо посилення енергоефективності. Німеччина намагається замінити поставки російського газу, практично припинені через війну проти України. Для цього Берлін будує кілька терміналів для прийому СПГ на Північному та Балтійському морях.

Джерело: Українська служба DW

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, чи можна насправді звузити розширені пори 25 апреля 2024

Чи можна насправді звузити розширені пори

Тарас Цимбалюк із дівчиною з’ясували стосунки "бійкою" в халатах. Відео 25 апреля 2024

Актор Тарас Цимбалюк насмішив кумедним відео зі своєю дівчиною, власницею бренду одягу Світланою Готочкіною.

Український співак розповів, який Андрій Данилко в реальному житті 25 апреля 2024

"Ми вдвох святкували Новий рік". Український співак розповів, який Андрій Данилко в реальному житті Він пригадав цікаву історію з життя

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Визиум 4.7
Визиум

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше