РФ постачає нафту в Північну Корею в обмін на зброю - ЗМІ

26 марта 2024

Росія розпочала прямі поставки нафти до Північної Кореї, ігноруючи санкції ООН в обмін на зброю. Про це повідомляє Financial TImes з посиланням на супутникові знімки, надані британським аналітичним центром Королівський об'єднаний інститут оборонних досліджень (RUSI).

Щонайменше п'ять північнокорейських танкерів цього місяця відвідали Східний порт на російському Далекому Сході для перевезення нафтопродуктів.

Поставки, що розпочалися 7 березня, є першими задокументованими прямими морськими поставками з Росії з того часу, як Рада Безпеки ООН за згодою Москви встановила суворі обмеження на перевезення нафти у 2017 році у відповідь на ядерні випробування Пхеньяна.

Судна, що ходять під прапором Північної Кореї та класифікуються як танкери для нафтопродуктів, відвідали один і той самий причал, що належить російській нафтокомпанії у Східному порту, де, схоже, вони здійснювали завантаження. Супутникові знімки підтвердили, що потім два з цих суден вирушили зі Східного порту до північнокорейського порту Чхонджин.

Поставки відбуваються після того, як Північна Корея з серпня минулого року почала постачати Росії тисячі контейнерів із боєприпасами.

Східний порт також використовувався як центр для російських кораблів, нібито причетних до торгівлі зброєю між країнами.

Викриття очевидної торгівлі нафтою в обмін на зброю сталося саме в той час, коли західні дипломати поспішають зберегти групу ООН, яка стежить за дотриманням санкцій щодо Північної Кореї, на тлі побоювань, що Росія може накласти вето на продовження мандата цього органу.

Раніше ЗМІ писали, що судна, які возили ракети з Північної Кореї до Росії, вже кілька тижнів стоять на причалі.

Південнокорейське міноборони також повідомляло, що Північна Корея відправила в Росію практично 7000 контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Колишня дружина екснардепа Рибалки зізналась, як переживає їхній розрив і що стало його причиною 27 апреля 2024

Блогерка Анастасія Байбородіна, яка днями оголосила про своє розлучення з колишнім депутатом-радикалом Сергієм Рибалкою, подякувала своїй аудиторії за підтримку, без якої вона би "здохла від страждань".

У Фінляндії на кордоні з РФ вандали зрізали прапор України 27 апреля 2024

Міська влада Лаппеенранта зазначає, що зафіксовано два акти вандалізму, інформацію про це передали в поліцію.

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару 26 апреля 2024

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару: подробиці Крім того, місто звернулось до СБУ та МОЗ

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше