Шольц сказав, чому проти передачі Taurus Україні

25 мая 2024

Німеччина не буде передавати свої крилаті ракети Taurus Україні, тому що не хоче, аби українці самостійно визначали цілі для ударів ними, а відправка німецьких фахівців в Україну є неприйнятною. Про це у п'ятницю, 24 травня, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, пише NTV.

Він заявив, що у Берліні не хочуть ризикувати можливим переростанням війни в Україні у війну між Росією та НАТО, тому "Німеччина повинна контролювати, куди запускаються її крилаті ракети".

Шольц підкреслив, що ракети Taurus є не лише високоточними, але й мають великий радіус дії - 500 кілометрів. Саме тому передача подібної зброї, на думку німецького канцлера, "була б виправданою лише в тому випадку, якби ми самі визначали цілі". 

"А це, у свою чергу, неможливо, якщо ти не хочеш сам бути частиною цього конфлікту", - наголосив Шольц.

Зазначимо, що Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для ЗСУ. Так, ФРН разом з Данією надасть 10 основних бойових танків Leopard 1 A5, 3 РСЗВ HIMARS і не тільки. До того ж Міноборони Німеччини звернулось до федерального уряду про додаткові 3,8 млрд євро для допомоги Україні на цей фінансовий рік.

Нагадаємо, що Міноборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 млрд євро для надання допомоги Україні у поточному фінансовому році.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Xiaomi представила Power Bank 25000 із вихідною потужністю до 212 Вт 29 сентября 2024

Xiaomi представила Power Bank 25000 із вихідною потужністю до 212 Вт

Бріжіт Бардо – 90 років: який вигляд у молодості мала секс-символ ХХ століття 29 сентября 2024

Бріжіт Бардо – 90 років: який вигляд у молодості мала секс-символ ХХ століття. Найвідвертіші фото Протягом своєї кар'єри зірка досягла шаленого успіху

У Китаї вперше представили місячний скафандр 29 сентября 2024

У Китаї вперше представили місячний скафандр

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше