F-16 буде важко перевершити літаки Росії - генерал США

4 октября 2024

F-16 буде важко перевершити літаки Росії - генерал США

Старі варіації F-16, які союзники дають Україні, не зможуть конкурувати з сучасними російськими бортами. Таку думку висловив генерал-майор США у відставці Гордон "Скіп" Девіс. Він працював заступником помічника генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій.

З F-16 вже змінюється ситуація. Більша кількість винищувачів допоможе посилити українські позиції. До кінця року очікується ще отримання 20 штук. Але у цих літаків є питання з дальністю і вразливістю.

У Су-35С, Су-30СМ і МіГ-31 окупантів сильніші радари і ракети. В останньому випадку йдеться про Р-37М. Вони перевершують наші AIM-120 за розмахом пуску. Це загрожує F-16 у поєднанні з російською ППО.

F-16 для України хоч і наділені модернізованими системами, вони все ще старіші порівняно з аналогами в інших країнах. У багатьох десятки років польотів, що впливає на надійність. Хоч стоять сучасні засоби електронної боротьби, вразливість до наземної оборони окупантів та авіації присутні.

Гордон Девіс додає, що виходячи з характеру війни, небесну компоненту не завжди можна ефективно використовувати через активність ППО обох сторін. Отже, обмежуються можливості для повітряних боїв. Хоч РФ поки що тримає свої передові борти подалі від активного застосування, все може змінитися в будь-який момент.  

Однак, незважаючи на обмеження, F-16 допоможуть захиститися від ракетних і дронових обстрілів. Плюс, це перший крок для зміцнення повітряних сил у перспективі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що змінилося з першими F-16 в Україні. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олексій Залевський поділився теорією вторгнення РФ і розповів про інтерес до Арестовича та Невзорова 4 октября 2024

"Путін почав війну від нудьги": Олексій Залевський поділився теорією вторгнення РФ і розповів про інтерес до Арестовича та Невзорова Режисер вважає, що диктатор хоче увійти в історію

Німеччина запроваджує жорсткі вимоги для одержувачів соцдопомоги 4 октября 2024

Реформа, зокрема, передбачає, що одержувачам соцдопомоги, котрі без поважної причини відмовляються від запропонованої роботи або навчання, протягом трьох місяців на 30% скоротять розмір виплат.

Безкоштовні роздачі ігор невдовзі з'являться і в мобільній версії Epic Games Store 4 октября 2024

Безкоштовні роздачі ігор невдовзі з'являться і в мобільній версії Epic Games Store

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше