Нові авто в Україні можуть подорожчати на 280 тис. грн

1 августа 2024

Нові авто в Україні можуть подорожчати на 280 тис. грн: що сталося

В Україні можуть ввести нові податки, що істотно підвищать вартість реєстрації нових автомобілів. Якщо законопроєкт №11416 буде ухвалено, українці можуть зіштовхнутися з додатковими витратами в межах від 180 до 280 тисяч гривень при першій реєстрації транспортних засобів. Про це повідомляє Галина Шипулова, директор дилерської мережі «Автотрейдинг Атолл Груп», як передає AUTO-Consulting.

Згідно з законопроєктом, передбачено запровадження військового збору у розмірі 15% при першій реєстрації як нових, так і вживаних автомобілів, у тому числі електромобілів. Розрахунок цього податку здійснюватиметься на основі вартості автомобіля, яка підтверджується відповідними документами. Вартість нових податків буде визначатися за договором купівлі-продажу, митною декларацією або іншими документами, але не менше митної вартості.

Введення військового збору може суттєво вплинути на ринок нових автомобілів, викликавши зниження кількості покупок на 30-50%. Це може призвести до зменшення надходжень від розмитнення та продажу автомобілів. Додатково, нововведення авансового платежу податку на прибуток, пов’язаного з ємністю резервуарного парку АЗС, також викликає занепокоєння серед експертів і операторів паливного ринку, які прогнозують негативні наслідки для галузі.

Законопроєкт №11416, розроблений Кабміном, має на меті поповнення державного бюджету шляхом підвищення податків та зборів, а також введення нових. Проте експерти сумніваються в його ефективності, вказуючи на можливе зменшення податкових надходжень замість очікуваного збільшення бюджету.

Раніше ми писали про: податки на паливо — що чекає водіїв після нових змін.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Камала Гарріс має рекордний рейтинг як політик 23 сентября 2024

Гарріс має найбільший стрибок серед рейтингів політиків, опитаних NBC, відколи популярність президента Джорджа Буша-молодшого зросла у 2001 році.

Кокосовий віск і парафін: що обрати для виготовлення свічок? 23 сентября 2024

Кокосовий віск — це відносно новий матеріал на ринку свічок, який набирає популярності завдяки своїм екологічним перевагам. Він виготовляється з кокосової олії, що робить його стійким і природним ресурсом

Син Майкла Дугласа поділився своїми враженнями від поїздки до Києва 23 сентября 2024

Ділан побував в Україні разом із зірковим батьком.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Маммолог 5.0
Маммолог

Отзывов: 1

Pro Contactive 4.7
Pro Contactive

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше