Експерти зазначили, які продукти можуть вплинути на алкогольний тест

25 сентября 2024

Штраф у 17 тисяч: які продукти можуть вплинути на алкогольний тест

Як відомо, в Україні заборонено керувати автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. За перше таке порушення водій може отримати штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення прав на рік. Однак покарання можуть застосувати навіть до тих водіїв, які не вживали спиртних напоїв. Провалити тест на алкоголь можна через вживання певних продуктів.

Про це повідомляє телеграм-канал "Ти ж юрист".

Для складання протоколу за статтею 130 КУпАП поліції достатньо, щоб в організмі водія виявили хоча б 0,2 проміле алкоголю. Цей рівень може бути досягнуто після вживання будь-якого лікарського засобу, що містить спирт — спреїв для горла, корвалолу, настоянки валеріани тощо. Також деякі фрукти та соки, наприклад, апельсини чи банани, можуть вплинути на результати тесту.

Алкоголь також присутній у кондитерських виробах, а деякі молочні продукти, такі як кефір, йогурт, кумис, можуть містити алкоголь, що утворився внаслідок бродіння. Теоретично, позбутися прав можна навіть після вживання бутерброда з чорного хліба з маслом та сирокопченою ковбасою. Не варто забувати, що навіть безалкогольне пиво та квас містять певну кількість алкоголю.

Раніше ми повідомляли, за що водіїв штрафують на 340 гривень.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Запалення судин: лікарка-ревматологиня розповіла, з якими ускладненнями можна зіткнутися 25 сентября 2024

Підвищення температури тіла, м’язовий біль, нездужання, поколювання в кінцівках можуть бути ознаками запалення судин. Це стан, за якого судини пошкоджуються, а кровотік, який забезпечує всі органи й тканини киснем, сповільнюється або зупиняється.

Asus представила ноутбук Adol 14 Air Fragrance з Ryzen AI 300, від якого приємно пахне 25 сентября 2024

Asus представила ноутбук Adol 14 Air Fragrance з Ryzen AI 300, від якого приємно пахне

Журналісти розкрили, де і з ким живе Олег Винник у Берліні 25 сентября 2024

"У російському районі": журналісти розкрили, де і з ким живе Олег Винник у Берліні. Фото Оренда квартири співака коштує 100 тисяч гривень

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Маммолог 5.0
Маммолог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше