Увага: шахраї в Україні стали використовувати сайт петицій

19 апреля 2024

Увага: шахраї в Україні стали використовувати сайт петицій

Фахівці Лабораторії цифрової безпеки виявили шахрайську схему, пов'язану із сайтом петицій. Зловмисники просять поширити або підписати електронне прохання про присвоєння звання Героя України загиблому захиснику. При цьому дається посилання на фішинговий сайт. Ресурс виглядає, як справжній. Для авторизації пропонують використовувати WhatsApp або інші соцмережі.

Коли користувач вводить код для входу в WhatsApp, дані для доступу до акаунту отримують хакери.

Фото - Лабораторія цифрової безпеки
Фото - Лабораторія цифрової безпеки

"Наразі ми бачили такі випадки в Instagram і WhatsApp, але не виключаємо, що зловмисники можуть використовувати й інші платформи. Метою може бути викрадення облікового запису для розсилки подальших фішингових листів (наприклад "скинь 300 гривень"), продажу облікового запису або шпигунство", - ідеться в повідомленні.

WhatsApp часто використовують військові, журналісти, правозахисники. Доступ до попередніх листувань шахраї не отримають через їхнє зберігання на пристрої, але зможуть стежити за подальшими листуваннями в групах і видавати себе за іншу людину.

"Перш за все, будьте уважні. Посилання на справжній сайт виглядає ось так: petition.president.gov.ua. Пам'ятайте, що авторизація на сайті петицій відбувається через електронний підпис або Дію, а не ваші соцмережі чи месенджери. Встановіть двофакторну автентифікацію. Це не панацея від фішингу, але може допомогти, якщо ви все ж таки введете код на підробленому сайті, - зазначили в Лабораторії цифрової безпеки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як розпізнати фейкові додатки. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Під час акції протесту в Тбілісі затримано 63 людини 1 мая 2024

Тілесні ушкодження отримав лідер опозиційної партії Єдиний національний рух, депутат парламенту Леван Хабеїшвілі.

Енн Хетевей у пекельно-червоному з фактурним бюстьє підкорила кінохідник. Фото 1 мая 2024

Американська актриса Енн Хетевей вразила появою на прем’єрі своєї стрічки The Idea of You в яскравій сукні від італійського бренду Versace.

На відому режисерку Ірину Цілик та її приятелів напали в центрі Києва 1 мая 2024

На відому режисерку Ірину Цілик та її приятелів напали в центрі Києва. Ексклюзивні подробиці Режисерка каже, що "все дуже швидко могло перейти в небезпечну площину"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

Альтаір - Altair 0.3
Альтаір - Altair

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше