Як вірно обрати спортивне харчування?

24 февраля 2024

Спортсмени, котрі лише починають тренування, з побоюванням ставляться до спортивного харчування. Хочеться відзначити, що ці побоювання безпідставні, адже є дві категорії продуктів — спортивне харчування, анаболіки та стероїди. Добавки спортивного харчування створені для заповнення дефіциту вітамінів та мінералів, покращення певних показників, наприклад, сили, витривалості, збільшення   маси. До основних категорій спортивного харчування належать продукти таких груп: 

  • гейнери,

  • креатин,

  • протеїни, 

  • амінокислоти,

  • комплекси вітамінів та мінералів. 

спортивне харчування

Гейнери — добавки для збільшення м'язової маси 

Гейнерами називається суміш білків та вуглеводів, розроблена для збільшення м'язової тканини. Гейнери допомагають компенсувати дефіцит енергії за короткий час Приймання гейнера значно підвищує силові показники, збільшує м'язову масу завдяки збільшенню кількості калорій. 

Гейнери, основу яких складають білки та вуглеводи, з швидким періодом засвоєння, оптимально підходять для набору маси. Добавки, білки в яких розщеплюються повільно, більше підходять людям з конституцією тіла ектоморф, тобто тим, хто потребує більше енергії та білків. 

Креатин — збільшення сили та витривалості

Добавки креатину необхідні для процесів метаболізму, енергетичного обміну в клітинах м'язів. Креатин важливий для збільшення сили, витривалості, а також м'язової тканини. Завдяки вживанню креатину в організмі за невеликий час збільшується багато енергії, зменшується період відновлення після сильного навантаження. 

Амінокислоти — цінні добавки для активного відновлення 

Амінокислоти, представлені на ринку широким асортиментом, насичують цінними нутрієнтами м'язову тканину, що зменшує час відновлення після тренування. Також добавки амінокислот знижують біль від м'язової втоми, покращують метаболічне відновлення, збільшують рівень витривалості після сильних навантажень. 

Окрім того, саме амінокислоти є будівельним матеріалом для побудови м'язових волокон, тому без їх приймання наростити м'язи неможливо.

Також добавки амінокислот необхідні для: 

  • зменшення часу відновлення після навантажень; 

  • метаболізм жирових клітин; 

  • процеси вивільнення енергії; 

  • покращення показників сили.

Також для нарощування м'язової маси дуже актуальні протеїнові добавки. 

Коктейлі на основі сироваткового білка та амінокислот необхідні для спортсменів, що прагнуть наростити м'язову масу. Сироватковий протеїн насичує організм білком, необхідним для відновлення м'язів, пошкоджених після тренування. 

Спортивні вітамінні добавки 

Організм спортсменів, котрі активно тренуються, потребує посиленої вітамінної підтримки. 

Саме тому так важливо регулярно приймати вітамінні комплекси, котрі мають у складі: 

  • водорозчинні мікро- та макроелементи — це вітамін C і вітаміни B групи; 

  • жиророзчинні, що мають властивість накопичуватися в організмі — сюди належать вітаміни A, D, E і K;

  • мінерали — базовий набір це мідь, залізо, магній, фосфор, калій та кальцій; 

Обрати оптимальну спортивну добавку, для схуднення чи нарощування маси, вам допоможуть консультанти магазину MonsterLab.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

Блог про життя українською на "LooP" 14 октября 2024

L.org.ua — це український онлайн-ресурс, що ставить за мету надавати своїм читачам якісний, корисний і зрозумілий контент на різноманітні теми

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Охрімчук Тетяна  
Охрімчук Тетяна

Отзывов: 1

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше