Список новостей

подписаться на трансляцию RSS

  1. В NASA хотят «перезапустить Хаббл» — обслужить и поднять орбиту телескопа

    В NASA хотят «перезапустить Хаббл» — обслужить и поднять орбиту телескопа

    24 декабря 2022

    В NASA вынашивают планы перезапуска космической обсерватории «Хаббл». Оборудование телескопа, которое находится на орбите свыше 30 лет, требует ремонта и обслуживания, а также стоит вопрос подъёма орбиты обсерватории. К 2025 году орбита «Хаббла» снизится до 500 км, и её поддержка станет сложнее. Для решения этих вопросов NASA издало запрос на участие любых желающих компаний в миссиях по продлению работы обсерватории. Перезагрузке «Хаббла» быть.

  2. У Німеччині встановили незвичайні дорожні знаки – що вони означають

    У Німеччині встановили незвичайні дорожні знаки – що вони означають

    24 декабря 2022

    Спочатку дорожні знаки з'явилися з метою полегшити пересування водіїв дорогами загального користування. У нинішній ситуації автомобілем далеко не завжди керує водій, так іноді йому може допомагати автопілот. Якщо раніше деякі авто навчили розрізняти деякі знаки, то в Німеччині вирішили піти від зворотного та встановити спеціальний знак для машин на автопілоті.

  3. Чернігівський завод "Еталон" знову запрацював після обстрілів

    Чернігівський завод "Еталон" знову запрацював після обстрілів

    24 декабря 2022

    Попри те, що в Україні не особливо розвинене легкове автовиробництво, в країні є чимало підприємств, які виробляють автобуси та вантажівки. На жаль, частина потужностей цих підприємств постраждала через російські обстріли. Однією із таких компаній стала "Еталон", активи якої постраждали на 50-70% за час активних бойових дій на Чернігівському напрямку.

  4. На фронті засвітився французький аналог HIMARS - фото

    На фронті засвітився французький аналог HIMARS - фото

    24 декабря 2022

    Українські союзники передають буквально тонни різної допомоги для нашої країни, починаючи від медикаментів та амуніції, закінчуючи високоточними установками. При цьому обсяг допомоги, який передають Україні просто величезний, тому інформація навіть про деякі цікаві зразки військової техніки з'являється не одразу. Так, лише відносно нещодавно українські військові показали французьку РСЗВ LRU.

  5. Експерт прокоментував "модернізацію" російського ядерного "Білого лебедя"

    Експерт прокоментував "модернізацію" російського ядерного "Білого лебедя"

    23 декабря 2022

    Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що країна-терорист Росія не могла модернізувати ядерний бомбардувальник "Білий лебідь". Бо відсутні технічна і технологічна складові. Інформація про протилежне - елемент пропаганди, повідомляє ТСН.

  6. У смартфони можуть повернути знімні акумулятори

    У смартфони можуть повернути знімні акумулятори

    23 декабря 2022

    Після ухвалення закону про єдиний стандарт зарядки у вигляді порту USB-C в ЄС тепер думають ввести нові правила щодо акумуляторів. Свіжий документ може змусити виробників мобільних пристроїв проектувати їх таким чином, щоб споживачі могли легко і без сторонньої допомоги витягти і замінити батарею.

  7. Встроенные микроволновки Bosch - ваши надежные помощники!

    Встроенные микроволновки Bosch - ваши надежные помощники!

    23 декабря 2022

    Если вы решили обзавестись новой микроволновкой, или поменять старую модель, рекомендуем вам встроенные микроволновые печи Bosch

  8. Очільника Facebook спіймали на брехні

    Очільника Facebook спіймали на брехні

    23 декабря 2022

    Комісія з цінних паперів і бірж SEC надала новий звіт, у якому йдеться про те, що власник Meta Марк Цукерберг знав про загрозу з боку Cambridge Analytica. Вона збирала дані Facebook під час виборчої кампанії Дональда Трампа. Про це повідомляє the-citizens.com.

  9. Атомная энергетика возвращается в Японию — до конца десятилетия страна почти утроит число работающих реакторов

    Атомная энергетика возвращается в Японию — до конца десятилетия страна почти утроит число работающих реакторов

    23 декабря 2022

    Власти Японии забыли об аварии на АЭС «Фукусима» или вынуждены сделать это под давлением глобального энергетического кризиса и необходимости декарбонизации экономики. Сегодня Управление по ядерному регулированию Японии одобрило план Министерства экономики и промышленности страны по резкой смене курса в энергетике. В работу не только вернут старые реакторы, но также будут построены новые реакторы, чтобы к концу десятилетия утроить долю выработки энергии АЭС.

  10. Представлена нейросеть POINT-E, которая по текстовому описанию создаёт 3D-модели

    Представлена нейросеть POINT-E, которая по текстовому описанию создаёт 3D-модели

    23 декабря 2022

    OpenAI, уже прославившаяся благодаря генератору DALL-E, способному генерировать изображения по текстовым описаниям, выпустила новый революционный продукт. Компания сообщила о новейшей разработке POINT-E, готовой создавать 3D-фигуры из «облака» точек — тоже с помощью текстовых описаний. В то время, как у существующих систем вроде Google DreamFusion уходит на каждую попытку по несколько часов и огромные ресурсы GPU, POINT-E нужен минимум аппаратных ресурсов и минута-две времени.

Каталог отзывов



×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше